ALIUS GRUPA d.o.o. je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Pharma°C

ALIUS GRUPA d.o.o. je 06.07.2020. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ” PHARMA –BOX komercijalizacija inovacije “. Ugovor je potpisan između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije s jedne strane i ALIUS GRUPA d.o.o. kao korisnika bespovratnih sredstava s druge strane.

Projekt je sufinanciran u sklopu dodjele bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova pod nazivom “Inovacije  u S3 područjima”

Naziv projekta: PHARMA-BOX – komercijalizacija inovacije

Ukupna vrijednost projekta: 2.897.974,67 kn

EU udio u financiranju projekta: 1.230.693,38 kn

Razdoblje provedbe: 02.01.2020. – 02.01.2021. godine

Voditelj projekta i kontakt osoba: Predrag Krndija, direktor poduzeća, alius@alius.hr

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Zaštita kvalitete isporučenih farmaceutskih proizvoda odavno je prešla granice obične trgovine jer je u igri zdravlje pacijenata. Osobito je to slučaj sa sve zahtjevnijom globalnom trgovinom lijekova, ali i brojnim kliničkim ispitivanjima lijekova koji se upućuju na različite lokacije svijeta u manjim količinama. Stoga je isporuka zdravstveno ispravnih lijekova i drugih pripravaka prvi zahtjev proizvođača u farmaceutskoj industriji koji žele u potpunosti kontrolirati cjelokupan lanac opskrbe lijekova od proizvođača do krajnjeg potrošača. Komercijalna proizvodnja Pharma-box-a je odgovor Alius Grupe na navedeni problem i zahtjev tržišta. Njegovom upotrebom omogućuje se sigurna manipulacija temperaturno osjetljivih proizvoda od veleprodajnih skladišta do maloprodajnih mjesta.

Cilj ovog projekta je da krajnji korisnik dobije lijek koji je od proizvođača do potrošača bio čuvan u propisanim temperaturnim uvjetima. Projekt će doprinijeti rastu pokazatelja kao što je porast zaposlenosti, privatna ulaganja i inovativni proizvodi na tržištu.

Alius Grupa je lider na domaćem tržištu na području jednostavnih, kreativnih i integriranih rješenja za logističku podršku farmaceutskoj industriji, a PHARMA – BOX predstavlja još jedan inovativan proizvod koji će zadovoljiti potrebe tržišta, a istodobno omogućiti da Alius Grupa nastavi biti vodeće poduzeće u Republici Hrvatskoj u području inteligentnih transportnih sustava i logistike farmaceutskih proizvoda.