ALIUS GRUPA d.o.o. je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – Digitalna transformacija ALIUS GRUPE

Pharma°C

ALIUS GRUPA d.o.o. je 23.06.2023. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom ”Digitalna transformacija ALIUS GRUPE“. Ugovor je potpisan između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije s jedne strane i ALIUS GRUPA d.o.o. kao korisnika bespovratnih sredstava s druge strane.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. (NPOO)

Naziv projekta: Digitalna transformacija ALIUS GRUPE

Ukupna vrijednost projekta: 1.270.000,00 kn

EU udio u financiranju projekta: 682.000,00 kn

Razdoblje provedbe: 01.09.2022. – 01.09.2024. godine

Voditelj projekta i kontakt osoba: Predrag Krndija, direktor poduzeća, alius@alius.hr

Ciljevi i očekivani rezultati projekta – digitalna transformacija

Alius grupa u proteklih 10 godina konstantno ulaže u istraživačko razvojne aktivnosti koje za rezultat imaju inovativne proizvode i usluge u području hladnog lanca distribucije u farmaceutskoj djelatnosti. O uspješnosti razvijenih proizvoda i usluga i njihovoj prepoznatljivosti na tržištu govori i konstantan rast poduzeća u pogledu porasta broja klijenata, povećanja prihoda, povećanja broja zaposlenih. Sve to dovodi do potrebe za reorganizacijom u poslovanju poduzeća i to za ulaganjem u digitalizaciju poslovanja.

Planirano uvođenje digitalnih alata i opreme te jačanje digitalnih vještina za razvoj i primjenu novih proizvoda, usluga i procesa u Alius grupu doprinijeti će konkurentnosti poduzeća kroz sljedeće:

  • povećanje efikasnosti optimizacijom poslovnih procesa
  • digitalizaciju poslovnih procesa
  • korištenje novih tehnologija/ trendova tržišta
  • porast prihoda
  • izgradnju digitalnih kapaciteta zaposlenika
  • rast na novim tržištima

Također rezultat projekta biti će uvođenje novih poslovnih modela na internoj i eksternoj razini. Interna razina odnosi se na način rada unutar poduzeća gdje će Alius grupa unaprijediti odnosno digitalizirati 7 svojih poslovnih procesa, a na eksternoj razini uvesti će se nova mogućnost isporuke odnosno poslovna praksa u radu poduzeća.

Digitalna transformacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)